Είστε εδώ

Αλλεργίες

Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από εποχιακή φαγούρα, πρησμένα κόκκινα μάτια. Αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα, όπως η οικιακή σκόνη, οι τρίχες των ζώων και η μούχλα, βομβαρδίζουν συνεχώς τα μάτια και μπορεί να προκαλέσουν οφθαλμικές αλλεργίες οποιαδήποτε στιγμή. Ιδιαίτερα την άνοιξη όταν αρχίζει να αιωρείται και η γύρη των φυτών μοιάζει σαν σχεδόν όλοι να έχουν αρχίσει να κλαίνε.
 
Η εποχιακή αλλεργική επιπεφυκίτιδα είναι το πιο κοινό πρόβλημα οφθαλμικής αλλεργίας. Διάφορες αντιισταμινικές και αποσυμφορητικές σταγόνες και σπρέι μπορεί να καταπραΰνουν τα ερεθισμένα μάτια και τη μύτη σας.
 
Καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή των αλλεργιογόνων παραγόντων. Ένας αλλεργιολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε σε τι είστε αλλεργικοί ώστε να μπορείτε να το αποφύγετε. Έτσι αν π.χ. η γύρη είναι ο αλλεργιογόνος παράγοντας παραμένοντας σε εσωτερικούς χώρους το πρωί, όταν η εξωτερική γύρη είναι στα υψηλότερα επίπεδα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των συμπτωμάτων. Αν είστε αλλεργικοί στην οικιακή σκόνη φροντίστε να αερίζεται συχνά   τον χώρο σας ανοίγοντας τα παράθυρα και ελέγχετε συχνά την καθαριότητα των φίλτρων οικιακής χρήσης.
 
Η εφαρμογή  δροσερών επιθεμάτων στα μάτια βοηθά στη μείωση του οιδήματος και του κνησμού. Τα τεχνητά δάκρυα αραιώνουν τα αλλεργιογόνα και σχηματίζουν ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια του ματιού. Αποφύγετε να τρίβετε τα μάτια, επιδεινώνει τα συμπτώματα.
 
Αν η εποχιακή αλλεργική επιπεφυκίτιδα  είναι ενοχλητική, επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρο σας. Ο οφθαλμίατρος σας μπορεί να συνταγογραφήσει αρκετά ασφαλείς και αποτελεσματικές αντιαλλεργικές σταγόνες. Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται συνδυασμός με χορήγηση φαρμάκων από το στόμα. Ο οφθαλμίατρος σας μπορεί επίσης να βεβαιώσει ότι τα συμπτώματά σας αυτά δεν προκαλούνται από ένα πιο σοβαρό πρόβλημα.
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

Προτεινόμενα Άρθρα