Είστε εδώ

Καταρράκτης

Πολυεστιακοί Ενδοφακοί

Στην εγχείρηση του καταρράκτη εμφυτεύουμε στον οφθαλμό ένα μονοεστιακό ή τορικό ενδοφακό ο οποίος διορθώνει την μυωπία την υπερμετρωπία και τον αστιγματισμό.

Για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας ο ασθενής έχει τις παρακάτω επιλογές.

  1. Χρήση ενδοφακών για μακρινή όραση χωρίς γυαλιά και πρεσβυωπικά γυαλιά για διάβασμα.

  2. Ετερόπλευρη όραση, ο πρωτεύον οφθαλμός βλέπει καλά μακριά και ο δευτερεύον καλά κοντά ή στον υπολογιστή

Ενδοφθάλμιοι Φακοί

Ένας ενδοφθάλμιος φακός (IOL)  είναι ένας μικροσκοπικός, ελαφρύς δίσκος από καθαρά υλικά κυρίως ακρυλικά , σιλικόνη ή PMMA  που τοποθετούνται στο μάτι κατά τη διάρκεια της εγχείρησης καταρράκτη. Ο IOL αντικαθιστά την εστιακή δύναμη του φυσικού φακού του ματιού και παραμένει μόνιμα μέσα σε αυτό. Παρέχει πολλά πλεονεκτήματα σε αντίθεση Αντίθετα με τους φακούς επαφής, οι οποίοι πρέπει να αφαιρούνται, να καθαρίζονται και να επανατοποθετούνται.

Επιπλοκές Εγχείρησης Καταρράκτη

Καταρράκτης είναι η προοδευτική θόλωση της ζελατινώδους ουσίας που σχηματίζει τον φακό του ματιού .Ο καταρράκτης  εμποδίζει ή διαστρέφει το φως που εισέρχεται στο μάτι και έτσι μειώνει προοδευτικά την όραση .Στα  αρχικά στάδια αντιμετωπίζεται με αλλαγή των γυαλιών  του ασθενή και μετέπειτα ,όταν η επιδείνωση της όρασης είναι πλέον σημαντική , αντιμετωπίζεται επεμβατικά .

Εξειδικευμένοι Καταρράκτες

H επιστημονική μας ομάδα έχει την ικανότητα αντιμετώπισης όλων των τύπων των καταρρακτών, απλών, με μικρή κόρη, υπερώριμων, με φακοδόνηση, μετά από Laser μυωπίας και υπερμετρωπίας, καθώς και σοβαρότερων επιπλεγμένων περιπτώσεων.

Διαθέτουμε την εμπειρία για χρήση ειδικών τύπων ενδοφακών, όπως είναι οι αστιγματικοί οι πολυεστιακοί, οι ιριδικής στήριξης και πολλών άλλων. Όλα αυτά συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του καταρράκτη με ποιοτικό και εξατομικευμένο τρόπο.

Γενικά

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο οφθαλμός είναι ένα οπτικό σύστημα και λειτουργεί όπως η φωτογραφική μηχανή. (σχήμα 1)  Στην κάμερα έχουμε μπροστά τους φακούς που συγκεντρώνουν τις ακτίνες φωτός και τις εστιάζουν πίσω στο φιλμ. Αντίστοιχα στο μάτι έχουμε μπροστά τον κερατοειδή και τον κρυσταλλοειδή φακό που εστιάζουν πίσω στον αμφιβληστροειδή. (σχήμα 2)  Είναι ευνόητο ότι για να έχουμε μια καθαρή εικόνα, πρέπει όλο το οπτικό σύστημα να είναι σε άριστη κατάσταση.

Σελίδες

Προτεινόμενα Άρθρα

Εγγραφή στο RSS - Καταρράκτης