Είστε εδώ

Διαθλαστική Χειρουργική LASIK

Συχνές Ερωτήσεις

Συχνότερες ερωτήσεις και απαντήσεις για P.R.K. και Lasik

Μετά την επέμβαση θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει κάποιος γυαλιά ;

Ο στόχος από τις επεμβάσεις αυτές είναι να ελαττώσουμε την ανάγκη χρήσης γυαλιών. Υπάρχει όμως  πιθανότητα να χρειασθούν γυαλιά για συγκεκριμένους λόγους όπως στην οδήγηση τη νύχτα. Ακόμη μετά την ηλικία των 40 ετών εμφανίζεται η πρεσβυωπία η οποία διορθώνεται με γυαλιά για κοντινή όραση.

Επιπλοκές PKR LASIK

Μετεγχειρητικές Επιπλοκές και προβλήματα μετά από PRK και LASIK.

Οι φωτοδιαθλαστικές επεμβάσεις το PRK και LASIK είναι χειρουργικές επεμβάσεις που ενέχουν κινδύνους και επιπλοκές. Πρώτα από όλα  μολύνσεις και φλεγμονές μπορεί να εμφανιστούν όπως σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη και αντιμετωπίζονται με φαρμακευτική αγωγή. Μικρές αιμορραγίες μετά την επέμβαση στο σκληρό χιτώνα του ματιού είναι συνηθισμένες και απορροφούνται γρήγορα.

Γιατί να κάνω Laser Μυωπίας ;

Οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους κάποιος επιθυμεί την διόρθωση της μυωπίας με Laser είναι:

PRK LASIK

Η εξάπλωση των επεμβάσεων για διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών ξεκίνησε με την ανάπτυξη των Laser την δεκαετία του 1980 –90. Ειδικότερα μετά το 1987 εμφανίστηκαν οι πρώτες δημοσιεύσεις  από κλινικές μελέτες με αποτελέσματα, που αφορούσαν τις εφαρμογές των Laser στη μυωπία και τις επιπλοκές τους.

Οι επεμβάσεις που έχουν επικρατήσει είναι φωτοδιαθλαστική κερατεκτομή [photorefractive keratectomy] (PRK) και η ενδοκερατοειδική σμίλευση με Laser [Laser Assisted in-situ keratomileusis] (Lasik).

Σελίδες

Προτεινόμενα Άρθρα

Εγγραφή στο RSS - Διαθλαστική Χειρουργική LASIK